Contact Form

Name

Email *

Message *

Cari Blog Ini

Image

Olycka Ludvika Flashback


Olycka Ludvika Flashback

Olycka Ludvika Flashback

Om den tragiska olyckan

Den 18 april 2022 inträffade en svår trafikolycka på riksväg 70 i höjd med Ludvika. Tre bilar var inblandade i olyckan, och totalt fyra personer omkom. Olyckan utreds nu av polisen, och man misstänker att en av bilarna körde i hög hastighet och tappade kontrollen.

Olyckans förlopp

Enligt vittnen körde en bil i hög hastighet i södergående riktning på riksväg 70. Bilen tappade kontrollen och körde in i mitträcket, varefter den studsade tillbaka och kolliderade med en mötande bil. Den tredje bilen, som körde bakom den mötande bilen, kunde inte väja och körde in i den bakifrån.

De omkomna

De fyra personer som omkom i olyckan var alla i 20-årsåldern. De omkomna var en man och en kvinna från Ludvika, samt två män från Borlänge.

Utredningen

Polisen utreder nu olyckan och har inlett en förundersökning om vållande till annans död. Man misstänker att den bil som körde i hög hastighet var den vållande bilen. Polisen har beslagtagit bilarna för teknisk undersökning.

Vägavstängning

Riksväg 70 stängdes av i flera timmar efter olyckan, men kunde senare öppnas för trafik igen. Trafikanter hänvisades under tiden till andra vägar.

Sörjande och stöd

Olyckan har väckt stor sorg och bestörtning i Ludvika och Borlänge. Anhöriga till de omkomna har fått stöd av polis och kommun. En minnesstund hölls på olycksplatsen några dagar efter olyckan.


Comments