Contact Form

Name

Email *

Message *

Cari Blog Ini

Breaking Fn Guaido Nominerar Ny Medlem I Sin Regering

#BREAKING: FN-Guaidó nominerar ny medlem i sin regering

FN:s generalsekreterare António Guterres uppmanar till omedelbar nedtrappning i Gaza

FN:s generalsekreterare António Guterres uppmanar till omedelbar nedtrappning i Gaza och säger att han är "djupt oroad" över den senaste eskaleringen av våld. I ett uttalande på torsdagen uppmanade Guterres alla parter att "visa yttersta återhållsamhet" och att "undvika ytterligare eskalering". Han uppmanade också alla parter att "skydda civila och respektera internationell humanitär rätt".

Våldet i Gaza har trappats upp under de senaste dagarna, med tunga raketbeskjutningar från Hamas och andra väpnade grupper i Gaza mot Israel och israeliska flyganfall som svar. Det har lett till dödsfall på båda sidor.

Guterres uppmaning till nedtrappning kommer efter att FN:s säkerhetsråd höll en stängd session om situationen i Gaza. Rådet utfärdade inget uttalande efter mötet, men diplomater uppgav att det fanns en "brett delade oro" över situationen.

Guterres uppmanade också alla parter att "återuppta arbetet med att uppnå en tvåstatslösning". Han sade att "det enda hållbara sättet att lösa konflikten är genom förhandlingar och en politisk lösning".

Situationen i Gaza är komplex och det finns ingen enkel lösning. Det är dock viktigt att alla parter arbetar för att minska spänningarna och förhindra ytterligare våld.


Comments